Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

O πνευματικός ρόλος της γυναίκας στην εποχή μας...(Wake up little Susie, wake up..! :P)



Oι γυναίκες στην εποχή μας δυστυχώς έχουν αφεθεί πολύ στη συναισθηματική τους φύση, έχοντας προσκολληθεί στις σχέσεις σε σημείο ψυχαναγκασμού. Υπάρχει μια τρομερή έλλειψη ιδανικών – οι σχέσεις έχουν αντικαταστήσει τα ιδανικά. Όμως το να κάνουμε σχέσεις, το να παντρευόμαστε, να κάνουμε παιδιά και οικογένεια, δεν είναι πνευματικά ιδανικά, σε αντίθεση με αυτά που θέλουν να μας περάσουν τα media. Η οικογένεια, οι σχέσεις, τα παιδιά, εξυπηρετούν την υλική επιβίωση, δεν είναι πνευματικά ιδανικά.

Η γυναίκα στην εποχή αυτή έχει ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει στην αλλαγή των νοοτροπιών, των ηθών και των κοινωνιών, μέσα από την ενωτική φύση που διαθέτει, η οποία θα βοηθήσει στο ξεπέρασμα της αρσενικής διαχωριστικότητας, του μίσους, του εγωισμού και της διχόνοιας που επικρατούν. Η γυναίκα με την αγάπη της και τη διαισθητική σοφία, πρέπει να δώσει λύσεις σε θέματα πανανθρώπινα, σε θέματα που άπτονται της επιβίωσης του είδους εδώ στη γη, και να μην περιορίζεται στο να ασχολείται με εγωιστικά και τετριμμένα καθημερινά πράγματα, με το φίλο της, τον άντρα της, τα παιδιά της μόνο. Πρέπει να βγει στη κοινωνία και να ασχοληθεί με τα κακώς κείμενα, να φέρει λύσεις με τη διαίσθησή της, να φέρει ενότητα. Φυσικά βέβαια πρέπει να προηγηθεί μια καλλιέργεια του εαυτού της.

Η γυναίκα αν δεν έχει υψηλότερα και πιο παγκόσμια ιδανικά, προσκολλάται στις σχέσεις και γίνεται βαμπιρική – αναμένει από τον άντρα της όλη τη προσοχή και αγάπη, καταντώντας νευρωτική... Επιπλέον, οι περισσότερες γυναίκες στην εποχή μας έχουν υιοθετήσει καταστροφικά ήθη, το πώς να βρουν έναν πλούσιο να παντρευτούν και πώς να χειραγωγήσουν τους άντρες με τα μέσα που διαθέτουν. Που, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, είναι μια μορφή πορνείας. Και έχει οδηγηθεί σε τέτοιες συμπεριφορές από το φόβο. Η υλιστική ζωή, το να ζει κανείς σαν σώμα μόνο, η έλλειψη πνευματικότητας και ιδανικών, προκαλεί φόβο στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να πέφτουν σε τέτοιες συμπεριφορές, εκμετάλλευσης και απόγνωσης.

Είναι κρίσιμο στην εποχή μας οι γυναίκες πρώτον να κρατήσουν την αγνότητά τους, να μην παρασύρονται και να μην προσπαθούν να αποσπάσουν την επιβεβαίωση και τη προσοχή από τους άντρες με το να δίνουν (και να δείχνουν) το σώμα τους χωρίς διάκριση σε αυτούς, και δεύτερον να αποκτήσουν ιδανικά, να ασχοληθούν με κοινωφελείς σκοπούς, με οργανώσεις, με οικολογικά, φιλοζωικά, πολιτικά, κοινωνικά κλπ θέματα, και να καλλιεργήσουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους στο μάξιμουμ, ώστε να μην γίνονται υποχείρια των αντρών. Η πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας δεν είναι να αλλάζει τους άντρες σαν πουκάμισα, αλλά να καλλιεργηθεί, να πνευματικοποιηθεί, να μείνει αγνή και να πραγματώσει τα χαρίσματά της, ώστε να γίνει πραγματική Μητέρα της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου